Voka Tech@venture wijst starters de weg naar Singapore

Singapore is het nieuwe mekka voor techscale-ups en de ideale uitvalbasis voor het veroveren van de (Zuidoost)-Aziatische markt. Om techstarters en techscale-ups hierin te begeleiden, trekt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland eind mei naar Singapore. De tien deelnemende starters leerden elkaar woensdag kennen tijdens de starttweedaagse van Voka Tech@venture – Singapore in Antwerpen.

‘Singapore wordt vaak gezien als het Silicon Valley van Azië’, zegt directeur dienstverlening Sven De Vocht. ‘De jongste decennia is deze stadstaat uitgegroeid tot één van de belangrijkste techecosystemen dankzij een doorgedreven ondersteuning van start-ups door de overheid, een enorme innovatiespirit en de aanwezigheid van hooggeschoold talent. En doordat de ecosystemen in Azië nog vrij jong zijn, zijn ze ook veel toegankelijker voor buitenlandse starters dan gevestigde techomgevingen zoals Noord-Amerika.‘

Onderzoek leert dat toegang tot de internationale markt, nood aan kapitaal en het vinden van talent de drie grootste hinderpalen zijn voor scale-ups.
Sven De Vocht: ‘Met Voka Tech@venture - Singapore spelen we hierop in. We hebben een heel traject uitgestippeld waarin we in groep thema’s zoals verkopen in Azië, marktrijp maken van je product en de verkooppitch behandelen. Dat combineren we met getuigenissen en ervaringen van Vlaamse ondernemers die al actief zijn in Singapore. En dan volgt het hoogtepunt van het traject met een vijfdaags werkbezoek aan Singapore, met verschillende workshops, een pitchavond voor investeerders, een-op-eenmeetings met potentiële klanten, partners enzovoort.’

Joachim Vandaele, een VC-investeerder die al meer dan tien jaar actief is in Singapore, is een van de sprekers op de startdagen. Hij legt uit: ‘Momenteel zet het land volop in op het vernieuwen van de economie door het aantrekken van groeibedrijven en geavanceerde technologie die zich reeds bewezen heeft in het buitenland. Dat is een uitgelezen kans voor Belgische scale-ups om uit te breiden naar Zuidoost-Azië’.

Voka Tech@venture is een Vlaams breed programma met de steun van VLAIO dat focust op verschillende internationale techhotspots. De deelnemende bedrijven aan Voka Tech@venture Singapore zijn Expect Me, Sealution, Scilife, Cloudalize, The Connector, Techelec, Lifepowr, Magic Technologies, nextAuth en WeHave.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact