Veelbelovende techbedrijven timmeren aan de weg naar de VS

Tech@venture bereidt twaalf scale-ups voor op zakendoen in Amerika

Amerika overtuigen van het nut van hun product of dienst: met dat doel trekken twaalf Vlaamse scale-ups volgende lente met Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland naar New York. Hun voorbereiding op dit zakelijk avontuur naar The Big Apple zijn ze gestart met de kick-off van het traject Voka Tech@venture VS.

Met ruim 330 miljoen inwoners is de Verenigde Staten een gigantische markt, die bovendien door de grote dynamiek in de techwereld ook voor Vlaamse techscale-ups heel aanlokkelijk is. ‘Maar de stap naar de Amerikaanse markt zetten, doe je maar best goed voorbereid. Want Amerikaanse investeerders en potentiële klanten moet je van de eerste keer zien te overtuigen van jouw product of dienst. Slaag je daar niet in, dan zit het avontuur er al op’, weet Sven De Vocht, directeur dienstverlening van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, ​Daarom heeft Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland met Voka Tech@venture VS opnieuw een specifiek traject uitgewerkt dat veelbelovende techbedrijven de ins en outs van zakendoen in de Verenigde Staten bijbrengt. ​
Met een tweedaagse kick-off is dit vijfdelig programma, in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen, Flanders Investment & Trade en Belcham, donderdag opgestart. Zeventien deelnemers van twaalf uiteenlopende techscale-ups waren hiervoor op de afspraak.

‘Tijdens deze tweedaagse leren ze meteen hoe ze hun bedrijf het best kunnen pitchen in Amerika. Ook over het juridische kader en de commerciële context naar onder andere opportuniteiten, prijszetting en marktstrategie krijgen ze alle basisinformatie mee van ondernemers die reeds ervaring hebbenop de Amerikaanse markt’, licht adviseur scale-ups Lien Vanreusel verder toe.Na deze tweedaagse kick-off volgen de volgende maanden nog sessies rond onder meer financiering, met daarbij ook ruimte voor Antwerpse succesverhalen op de Amerikaanse markt van onder meer Twikit, Rombit en Venly. Van 4 tot en met 8 maart trekt de groep ondernemers dan naar The Big Apple voor een vijfdaags werkbezoek.

Deze groep trekt van 4 tot en met 8 maart naar New York met Voka Tech@venture VS.
Deze groep trekt van 4 tot en met 8 maart naar New York met Voka Tech@venture VS.
Eind september 2022 nam Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland al tien jonge techondernemers mee naar the Big Apple tijdens de eerste editie van Voka Tech@venture New York.
Eind september 2022 nam Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland al tien jonge techondernemers mee naar the Big Apple tijdens de eerste editie van Voka Tech@venture New York.
Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

 Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact