The Future 10 zoekt de tien strafste jonge ondernemers

Studeert er vandaag al ergens een nieuwe ‘James Dyson’ of een Elon Musk 2.0 aan onze hogescholen of universiteiten? Dat is de vraag die The Future 10, een gloednieuw initiatief van The Future en studentenorganisatie SINC, gesteund door Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen Waasland wil beantwoorden. Op 16 maart mogen de meest ambitieuze studenten en young potentials hun innovatieve idee komen voorstellen aan een panel van experts uit de industrie.

De beste tien kandidaten worden opgenomen in de allereerste ‘Future 10-community’. Zij krijgen de kans om hun idee op 19 en 20 april te presenteren op Future Entrepreneurship 2023 in de Antwerpse Waagnatie.

Dit tweedaagse innovatie- en ondernemerschapsfestival heeft tot doel studenten, professionals en ondernemers uit verschillende vakgebieden samen te brengen. Met meer dan duizend bezoekers per dag krijgen de jonge ondernemers een unieke kans om een vliegende start te nemen met hun carrière.

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland zet vanuit haar actieve starterswerking mee haar schouders onder The Future 10. ‘Met Bryo StandUp begeleiden we al jaren student-ondernemers en jonge professionals met een ondernemersidee’, zegt directeur ondernemerschap Sven De Vocht. ‘Een van de zaken die we hun leren, is hoe ze in een paar minuten tijd investeerders of klanten kunnen overtuigen. Vergeet de ingewikkelde uitleg of lange Powerpointpresentaties. Op 16 maart moeten ze hun hele verhaal in een korte heldere pitch kunnen brengen.’

Wie geselecteerd wordt voor The Future 10 krijgt toegang tot een breed platform om zakelijke contacten te leggen en zijn of haar project extra bekendheid te geven. Jongeren met een baanbrekend idee of een veelbelovende start-up kunnen zich nog voor 8 maart melden op The Future 10.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact