Start-Up Antwerp viert tweejarig bestaan samen met 75 jonge ondernemers

Start-Up Antwerp, het platform voor innovatieve en ondernemende starters in de regio, heeft woensdag zijn tweejarig bestaan gevierd met de Start-Up Rally. Met 75 deelnemers voor een goed gevuld programma was het evenement bij de Antwerpse coworking Dunden een groot succes.

Hoe kan je als starter jouw bedrijf succesvol pitchen bij potentiële investeerders en partners: dat legde starterscoördinator Jolein Van Eyck van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland woensdagavond de deelnemers aan de Start-Up Rally in geuren en kleuren uit. Die tips konden ze vervolgens meteen in de praktijk brengen tijdens een netwerkspel. Daarna deelden ondernemers Matthias Browaeys (Winwinner) en Jeroen Poels (Deltaworx) hun ervaring met een keynote en presenteerde ondernemer Lieven Van Linden zijn nieuwe boek ‘Fully Charged’, dat ondernemers tips aanreikt om energiek leiding te geven. ‘Soms moet je gewoon je stoute schoenen durven aantrekken, want iedereen is bereikbaar. Als je de zaken op een leuke, goede manier uitlegt, bereik je iets’, gaf Matthias Browaeys de deelnemers bijvoorbeeld mee.

‘Dit programma vat mooi samen waarvoor Start-Up Antwerp staat; een platform dat alle start-ups, verschillende startersinitiatieven en gevestigde ondernemingen in de regio met elkaar in contact brengt. Het Antwerpse starterslandschap verbinden en start-ups versterken, staat centraal. Door starters de kans te bieden om hun uitdagingen te delen met een breed ondernemerspubliek, helpt Start-Up Antwerp innovatieve ideeën omzetten in succesvolle ondernemingen’, zegt Margo Mathys, community builder van Start-Up Antwerp. ​
In 2022 hebben Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en UAntwerpen deze community samen opgestart. ‘Het tweejarig bestaan is een belangrijke mijlpaal in de ondersteuning en groei van het lokale ondernemerschap. Met initiatieven zoals de Start-Up Rally en maandelijkse Start-Up Huddle blijft Start-Up Antwerp zich inzetten voor het versterken van de startersgemeenschap en het stimuleren van innovatie in de regio.’

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met