Skip to Content
Meer dan 100 starters op officiële lancering Start-up Antwerp

Meer dan 100 starters op officiële lancering Start-up Antwerp

Nieuw platform brengt Antwerpse starters, studenten en startersinitiatieven samen

In een nokvol Hof van Liere in Antwerpen vond maandagavond ‘KICKSTART by Start-up Antwerp’ plaats. 130 startende ondernemers en zowat alle Antwerpse startersinitiatieven woonden de officiële lancering van dit nieuwe Antwerpse startersplatform bij. Met Start-up Antwerp willen Universiteit Antwerpen en Voka - ​ Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland de regio op de kaart zetten als dé startershotspot van Vlaanderen.

Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka – Antwerpen-Waasland: ‘Het nieuwe platform is er niet alleen voor starters die een nieuwe coworkingplek zoeken of benieuwd zijn naar initiatieven op hun maat die in Antwerpen worden aangeboden. Ze vinden er ook een antwoord op veelgestelde startersvragen of mogelijkheden om contact te leggen met andere startende ondernemers uit de regio.’

Vijf ronkende namen uit de ondernemerswereld zetten maandag als ambassadeurs mee hun schouders onder het initiatief: Filip Smet (CEO van AMOTEK Technologies), Stéphanie Ouachan (CEO van Striktly), Matthias Browaeys (CEO van WinWinner), Mo Lamkoref (CEO van Momade Cupcakes) en Dennis De Cat (managing partner van Upthrust). Want hoe succesvol ze vandaag ook zijn; de offers die ze in hun eerste jaren als jonge ondernemer hebben moeten brengen, zijn zij niet vergeten. Dennis De Cat: ‘Door de jaren heen hebben we een groot netwerk én de nodige knowhow over ondernemerschap opgebouwd. En dat willen we graag delen.’

Naast maandelijkse pitchsessies, netwerkmomenten en speeddates met gevestigde ondernemingen pakt Start-up Antwerp ook uit met een tweewekelijkse podcast, in samenwerking met het jonge productiehuis Groeispurters. Daarin gaan gevestigde waarden, starters en mensen met een academische achtergrond in gesprek rond actuele thema’s zoals de toekomst van artificiële intelligentie en duurzaam ondernemen.

Alle info over Start-up Antwerp vind je op www.start-upantwerp.be

Story image
Story image
Pieter Leuridan
Pieter Leuridan Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Kleine Laan 28
9100 Sint-Niklaas