Maandelijkse podcast met alle ‘must-knows’ voor bedrijfsleiders

‘Blik op morgen’ belicht drie actuele ondernemersthema’s in een halfuur

‘Blik op morgen’, zo heet de nieuwe maandelijkse podcast die Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland deze maand lanceert. In korte interviews van tien minuten beantwoorden eigen experts telkens drie actuele thema’s waar ondernemers mee worstelen. ‘Geen theoretische uitleg, maar echte ‘must-knows’ over nieuwe trends of regelgeving in domeinen als hr, mobiliteit, fiscaliteit, douane of cybersecurity’, legt communicatiemanager Pieter Leuridan uit.

Met de nieuwe podcast wil Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland ondernemers wegwijs maken in de stortvloed aan nieuwe wetgeving en informatie die ze dagelijks op zich af zien komen. Pieter Leuridan: ‘In onze organisatie hebben we een batterij specialisten die dat op de voet volgt. Via deze podcast willen we al die kennis en expertise op een handige manier toegankelijk maken voor elke ondernemer. Als er bijvoorbeeld een nieuwe fiscale maatregel wordt afgekondigd, heb je niet altijd tijd of zin om je door ingewikkelde teksten of websitepagina’s te werken. Dan volstaat het om ergens op een dood momentje in de file, of op de trein onze podcast te beluisteren. In een halfuurtje ben je dan helemaal bijgepraat.’

De eerste aflevering van ‘Blik op morgen’ heeft het over het verplichte opleidingsplan dat ondernemingen eind maart moeten indienen, de fiscaliteit van hybride bedrijfswagens die vanaf 1 juli ingrijpend verandert, en de impact van het nieuwe capaciteitstarief voor kmo’s en grote ondernemingen.

Pieter Leuridan: ‘In onze podcast beantwoorden we de belangrijkste vragen, maar geven we ook handige tips en nuttige adviezen mee. We proberen de inhoud elke maand zo goed mogelijk af te stemmen op de actualiteit. En vooral: we willen laagdrempelig zijn, dus geen vakjargon.’

De nieuwe podcast ‘Blik op morgen’ is vanaf deze maand gratis te beluisteren via Spotify, Apple Podcast, Google en de website van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met