Drie onderneemsters genomineerd voor Plato Ambassadeur 2024

Kris Van Ingelgem krijgt opvolgster tijdens Bedrijvennetwerkdagen

Als boegbeeld van Plato - het lerend netwerk van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland - krijgt ondernemer Kris Van Ingelgem binnenkort een vrouw als opvolger. Dat staat al vast, want met Veronique Van de Water, Femke Lintelo en Evelien Wulteputte zijn dit jaar drie onderneemsters genomineerd voor de titel Plato Ambassadeur 2024. Na een stemronde wordt die uitgereikt tijdens de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland op 20 september in Antwerp Expo.

Binnen de werking van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland bestaat het lerend netwerk Plato al meer dan dertig jaar. In dit beproefd concept vinden ondernemers elkaar in groepjes van vijftien personen. ‘Minstens een jaar lang komen ze maandelijks samen om onderling en met deskundige sprekers van gedachten te wisselen over uiteenlopende bedrijfstopics. Op die manier leren ze bij van de ervaringen van anderen, om zowel in hun eigen rol als met de eigen onderneming sterker te kunnen staan’, legt Plato-coördinator An Spooren uit. ​

‘Plato is een interessante kennisbank om ervaringen en kennis uit te wisselen in een discrete en vertrouwelijke omgeving. Door jezelf open te stellen, krijg je heel veel terug’, bevestigt Kris Van Ingelgem. De zaakvoerder van Antwerp Golf School uit Aartselaar volgt momenteel een tweejarig Plato-traject rond algemeen management. Vorig jaar al werd hij uitgeroepen tot Plato Ambassadeur. Die titel gaat jaarlijks naar een van de deelnemers Plato die binnen dit lerend netwerk als rolmodel wordt beschouwd. Op 20 september geeft hij de fakkel door aan Veronique Van de Water, Femke Lintelo of Evelien Wulteputte.

Veronique Van de Water is de zaakvoerster van StrateVision.fin uit Aartselaar. Met achttien jaar ervaring in accountancy startte ze dit boekhoudkantoor midden 2020 op. Intussen heeft haar bedrijf al kantoren in Mechelen, Herentals, Hasselt en Brugge. ‘Bij Plato vind ik een warm netwerk dat echt mijn klankbord is geworden. In het traject Plato Leiderschap ontdek ik veel nieuwe inzichten en boeiende mensen die groeikansen bieden voor mezelf en mijn bedrijf’, getuigt ze.

Femke Lintelo groeide bij het Antwerpse projectsourcingkantoor Bonache door van medewerker tot medezaakvoerder en aandeelhouder. Momenteel volgt ze een Plato-traject Algemeen Management. ‘Dit geeft me de kans om bij te leren van andere ondernemers en met hen te sparren over diverse alledaagse thema’s binnen het ondernemerslandschap’, klinkt het.

Evelien Wulteputte volgt als medezaakvoerster onder meer de boekhouding en het personeelsbeleid op bij Wulteputte Boudewijn. Dit is het Lokerse aannemingsbedrijf gespecialiseerd in grondwerken voor treininfrastructuur waarmee haar vader 25 jaar geleden van start ging en dat ze nu samen met haar broer runt. ‘Plato is voor mij een netwerk waarin je ervaringen kan delen en elkaar kan inspireren en motiveren’, merkt ze vanuit haar deelname aan Plato Algemeen Management Waasland.

Op 20 september wordt tijdens de Bedrijvennetwerkdagen Antwerpen-Waasland bekendgemaakt wie van hen zich voor een jaar de nieuwe Plato Ambassadeur 2024 mag noemen. Tot zondagavond 17 september kan iedereen nog zijn stem op een van hen uitbrengen op https://s.pointerpro.com/llddpipw.

Dit najaar pakt de Antwerps-Wase Kamer trouwens weer uit met een veelbelovend Plato-menu. Zo starten er nog vier groepen op rond algemeen management: de groepen Jong Plato en Noord Antwerpen (28 september), Plato XXL (23 november) en Algemeen Management (7 december). Daarnaast schieten ook vier thematische groepen uit de startblokken: Next Generation (11 september), Fashion (7 november), Experten Digitaal (21 november) en Retail (8 februari).

Geïnteresseerde ondernemers vinden hierover alle informatie op www.voka.be/ontdek-al-onze-plato-trajecten.

Pieter Leuridan
Pieter Leuridan Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland
Markgravestraat 12
2000 Antwerpen

Kleine Laan 28
9100 Sint-Niklaas