Bart De Wever krijgt gouden plaat in Galerij der Prominenten

Antwerps burgemeester volgt op 14 september oprichters van modelabel Essentiel Antwerp op

Bart De Wever is de nieuwe naam in de Galerij der Prominenten van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Op woensdag 14 september wordt zijn gouden plaat officieel onthuld. De burgemeester van Antwerpen is de 34ste naam op de ‘wall of fame’ van de Kamer Antwerpen-Waasland. ‘Net als de ondernemers, kunstenaars en wetenschappers die erop staan, krijgt hij die erkenning omdat hij heeft bijgedragen tot de bijzondere dynamiek van onze stad en regio’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Soudal-oprichter Vic Swerts, kunstenaar Luc Tuymans, topviroloog Peter Piot; het zijn maar enkele van de ronkende namen die sinds 1990 in de Galerij der Prominenten passeerden. Hun namen zijn vereeuwigd op een gouden plaat in de inkom van de Antwerpse zetel van de Kamer van Koophandel. Luc Luwel: ‘Aan de onderscheiding zijn geen geldprijs of bijzondere privileges verbonden. Het is puur een erkenning van de hele Antwerpse en Wase ondernemersgemeenschap voor hun verdiensten voor de regio.’

Op 14 september volgt Bart De Wever het ondernemersduo Inge Onsea en Esfan Eghtessadi van modelabel Essentiel Antwerp op tijdens een feestelijke inauguratie. ‘Bart De Wever krijgt de erkenning voor zijn verdiensten als burgemeester van Antwerpen, niet voor zijn politieke carrière of voor zijn rol als partijvoorzitter’, benadrukt Luc Luwel. ‘Hij heeft bijgedragen tot een beter ondernemersklimaat in deze stad, hij heeft extra impulsen gegeven aan een geslaagde stadsvernieuwing en zo Antwerpen internationaal op de kaart gezet. En niet te vergeten: hij heeft het Oosterweeldossier uit het juridische moeras getrokken.’

De Wever is overigens niet de eerste burgemeester op de gouden wand. Ook burgemeester Bob Cools kreeg in 1994 een vermelding, net als cultuurschepen Eric Antonis. Andere opmerkelijke bewindvoerders die een ereplaats kregen, zijn voormalig gouverneur Camille Paulus en baron Leo Delwaide.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met