Andreas Pfeffer nieuwe voorzitter van Antwerps-Wase Kamer

250 ondernemers wonen voorzitterswissel in KMSKA bij

Andreas Pfeffer sprak woensdagavond voor het eerst de leden van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland toe als nieuwe voorzitter. De 41-jarige CEO van hr-consultant Recrewtment volgt in die rol Jo De Backer op, die de afgelopen vijf jaar de Antwerps-Wase Kamer vertegenwoordigde. Een 250-tal ondernemers woonde de voorzitterswissel in het Antwerpse museum KMSKA bij.

‘Een gezonde dosis Antwerps chauvinisme is me niet vreemd. We bevinden ons hier in het economische hart van Vlaanderen, ik wil me dan ook volop inzetten voor de verdere ontwikkeling van deze prachtige regio’, zei Andreas Pfeffer in zijn maidenspeech. Daarvoor wil hij als hr-specialist onder meer zijn expertise inzetten rond het thema arbeidsmarkt.

De 41-jarige Andreas Pfeffer is een geboren en getogen Antwerpenaar. Na een carrière in de uitzendsector richtte hij in 2015 als prille dertiger Recrewtment op; een specialist in rekrutering en hr-advies die intussen zeventig medewerkers telt en een omzet realiseert van meer dan veertig miljoen euro.

Andreas Pfeffer was van 2017 tot 2020 ook al voorzitter van Jong Voka, de jongerenafdeling van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Uittredend voorzitter Jo De Backer nam van zijn afscheid gebruik om een oproep te lanceren voor een beter ondernemersklimaat in Vlaanderen. Vooral de negatieve perceptie die rond het bedrijfsleven hangt, werkt ontmoedigend voor jonge, geëngageerde ondernemers.

Voormalig federaal minister Philippe De Backer mocht het laudatio uitspreken voor de afscheidnemende voorzitter. Hij benadrukte de authenticiteit van Jo De Backer, en wees op zijn oprechte betrokkenheid en grote bezorgdheid over het ondernemersklimaat in de regio.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact