Andreas Pfeffer neemt in 2023 voorzittersfakkel over van Jo De Backer

Andreas Pfeffer, CEO van hr-consultant Recrewtment, is verkozen tot nieuwe voorzitter-elect van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland. Volgend jaar neemt hij de fakkel over van huidig voorzitter Jo De Backer. De kandidatuur van Andreas Pfeffer werd woensdag met unanimiteit van stemmen aangenomen door het bestuurscomité; het hoogste bestuursorgaan van Voka Antwerpen-Waasland. De officiële voorzitterswissel is gepland in april 2023.

‘Het is een goeie traditie van de Kamer Antwerpen-Waasland om de opvolging van haar voorzitter ruim op voorhand te plannen. Op die manier krijgt de opvolger de kans om een jaar warm te lopen als voorzitter-elect', licht gedelegeerd bestuurder Luc Luwel de procedure toe.

Jo De Backer geeft op 18 april 2023 de stok door. De executive director van Niko Group heeft er dan vijf jaar als voorzitter op zitten.

De 41-jarige Andreas Pfeffer is een geboren en getogen Antwerpenaar. Na een carrière in de uitzendsector richtte hij in 2015 als prille dertiger Recrewtment op; een specialist in rekrutering en hr-advies die intussen zeventig medewerkers telt en een omzet realiseert van meer dan veertig miljoen euro.

Andreas Pfeffer was van 2017 tot 2020 ook al voorzitter van Jong Voka, de jongerenafdeling van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Huidig voorzitter Jo De Backer: ‘Alles wat met arbeidsmarkt en rekrutering heeft te maken, is vandaag een topthema voor ondernemers. Met Andreas halen we een voorzitter binnen met bijzonder veel expertise in dat domein. Ik heb dus alle vertrouwen in mijn opvolger.’

Andreas Pfeffer
Andreas Pfeffer
Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact