Succesondernemers stomen 10 groeistarters klaar voor The Big Apple

Twikit en ServersCheck delen beste tips op startdagen Tech@venture

'Trek met een uniek product naar Amerika en benadruk wat er net uniek aan is. Dan kunnen Amerikanen niet anders dan met jou als Europeaan in zee gaan.' Dit was een van de gouden tips die Martijn Joris van Twikit meegaf aan de tien groeistarters die vandaag en morgen in het Van der Valk Hotel Beveren deelnemen aan de startdagen van Tech@venture New York. De tien door Voka geselecteerde kandidaten volgen de komende maanden een intensief traject, dat hen klaarstoomt voor een vijfdaags werkbezoek aan het epicentrum van de start-ups in New York. ​ ​ ​

In New York krijgen de tien groeistarters de kans om hun bedrijf en hun product voor te stellen aan een aantal grote Amerikaanse investeerders en potentiële klanten. ‘Bedoeling van het voortraject is om onze meest ambitieuze scale-upbedrijven in de scherpst mogelijke conditie aan de start te brengen van dit avontuur. En hen ook te behoeden voor de valkuilen. Want op dat niveau krijg je maar één kans', legt Sven De Vocht, directeur dienstverlening van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, uit.

In Beveren werden de deelnemers aan Tech@venture na een eerste kennismakingsronde meteen in het bad gegooid, met onder meer sessies en workshops door experts van Marsh en Deloitte. En natuurlijk werd er ademloos geluisterd naar de verhalen van ervaringsdeskundigen die al een eigen kantoor hebben in The Big Apple. Naast de oprichters van 3D-specialist Twikit kwamen ook de CEO van ICT-bedrijf ServersCheck en biotech-onderneemster Charlotte D’Hulst aan het woord.

'Voor een start-up is internationalisering de sleutel tot een exponentiële groei. Tech@venture New York geeft ons de nodige connecties, tools en mindset om op dit vlak stappen vooruit te zetten', stelt oprichter Michiel Valee van Dockflow, een Antwerps bedrijf dat een digitaal platform heeft uitgewerkt om containerverkeer op te volgen.

De andere deelnemers aan Tech@venture New York zijn Metamaze, Soulmade, Scilife, Adant.io, Alberts, Premium Plus, Jane NV, Neanex en Planticus.

New York is de eerste hotspot van Voka Tech@venture. In het najaar van 2022 volgen de hotspots München en Tel Aviv en in 2023 Parijs en Amsterdam. Dit programma loopt in samenwerking met het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen.

 

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met