Ondernemingen strijden om plek op WK Ondernemen

Nationale selectie Entrepreneurship World Cup van start

De Antwerpse app-ontwikkelaar Bingli mocht vorig jaar als nationale winnaar ons land vertegenwoordigen op de Entrepreneurschip World Cup in Riyadh. Ook in 2022 kunnen Belgische (pre)starters en scale-ups dingen naar de titel van ‘Beste Belgische pitcher’ tijdens de nationale selecties van de Entrepreneurship World Cup (EWC). De winnaar van deze nationale pitchcompetitie kan zich dit najaar plaatsen voor de wereldwijde eindronde in Saoedi-Arabië.

Bedrijven kunnen zich kandidaat stellen via voka.be/ewc. De deelnemers zijn onder te verdelen in drie categorieën: ondernemingen in de ideeënfase (Idea Stage), ondernemingen in de startersfase (Early Stage) en ondernemingen in een eerste groeifase (Growth Stage). Per categorie worden negen kandidaten geselecteerd, die hun ​ pitching skills mogen laten zien in de voorrondes.

Van alle Belgische inzendingen mogen 27 starters in september naar de nationale voorrondes. Daar worden uit elke categorie telkens drie finalisten geselecteerd.

Op 28 september nemen de negen finalisten het tegen elkaar op in de nationale finale in Oostende. De jury bestaat uit experten uit onder andere de ondernemerswereld, het Global Entrepreneurship Network Belgium en het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen. De Belgische kampioen mag vervolgens deelnemen aan de internationale eindronde, die plaatsvindt in november in Riyadh (Saoedi-Arabië).

In 2021 schreven zich wereldwijd 175.000 startende bedrijven in voor de wedstrijd. De nationale voorrondes in de verschillende landen leverden uiteindelijk 100 finalisten op, die in Riyadh mochten strijden om de hoofdprijzen. Ook nu weer is meer dan één miljoen dollar aan prijzengeld te winnen. Maar het zijn vooral de wereldwijde uitstraling en de internationale netwerkopportuniteiten die voor jonge ondernemingen grote groeimogelijkheden bieden.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact