Februari verpulvert pre-corona vacaturerecord

23.844 nieuwe jobaanbiedingen in één maand

Februari mag dan de kortste maand van het jaar zijn; met 23.844 vacatures sneuvelde uitgerekend afgelopen maand het twee jaar oude vacaturerecord in onze regio.

Dat blijkt uit de cijfers van de online competentiebarometer van Voka Antwerpen-Waasland die meer dan 90% van alle online vacatures in de regio verzamelt en analyseert. Het vorige maandrecord dateert van voor het uitbreken van de coronacrisis, toen er in november 2019 20.054 vacatures online werden gezet.

‘Het illustreert hoe de arbeidsmarkt in onze regio nog lang niet is afgekoeld; integendeel. Met de nog openstaande vacatures van januari erbij staan er op dit moment bijna 32.000 vacatures online. Dat is een duizelingwekkend hoog aantal’, zegt Luc Luwel, gedelegeerd bestuurder van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Volgens de cijfers van de competentiebarometer situeren de meeste vacatures zich nog steeds binnen productie en techniek. Maar ook de bouw, logistiek en transport krijgen de jobs bijna niet meer ingevuld. Luc Luwel: ‘Met bijna 4.000 nieuwe vacatures in februari verbreekt de maritieme sector ook het vorige eigen record.’

De stijging van de vacatures situeert zich vooral in stedelijke agglomeraties Antwerpen, Sint-Niklaas en Lokeren.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Contact