Er is leven na Dries Van Noten

Nieuw groeitraject mikt op volgende fashion-generatie ​

Met Dries Van Noten heeft afgelopen weekend een Antwerps mode-icoon officieel afscheid genomen. Maar een volgende generatie modetalent staat al klaar om Antwerpen glans te geven als internationale modestad. Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland en Flanders DC bundelen de krachten voor The Next Chapter, een nieuw groeitraject voor modelabels die willen leren van elkaar en van ervaren experten uit de mode-industrie.

In hun groeiproces biedt Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland startende mode-ondernemers al verscheidene jaren ondersteuning via Plato- en Bryo-trajecten. Daarnaast kunnen ze voor coaching in Antwerpen ook terecht bij Flanders DC, het design- en modeplatform van de Vlaamse overheid. ​

‘Om startende ondernemers in de mode alle kansen te geven om door te breken en hun business op te schalen, bundelen we de krachten voor The Next Chapter. Met dit programma richten we ons op jonge modebedrijven vanaf een jaaromzet van 100.000 euro die zowel in groep als individueel gecoacht willen worden’, licht mode-expert Jolein Van Eyck van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland toe.

De samenwerking tussen de Antwerps-Wase Kamer en Flanders DC leidt jong modetalent naar een groep van 15 collega-ondernemers uit de branche, om maandelijks nuttige ervaringen en inzichten uit de praktijk te delen. ‘Onder andere concrete workshops, coaching door gereputeerde namen uit de fashionwereld met uiteenlopende expertise en advies van een raad van experten zullen hen in staat stellen om zich nog sterker strategisch te positioneren in de sector. Topics die aan bod komen, zijn onder andere prijszetting, digitale processen, IP & contracten en internationaliseren’, stippen Jolein Van Eyck en Eva Koninckx van Flanders DC nog aan. ​

Merkarchitect Jasmijn Verlinden is bijvoorbeeld een van de ervaren modeprofessionals die haar kennis wil delen in The Next Chapter, dat op 22 oktober z’n kick-off beleeft. De maandelijkse bijeenkomsten vinden plaats vanaf oktober dit jaar tot en met oktober 2025 bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland of Flanders DC in Antwerpen. Geïnteresseerde mode-ondernemers kunnen voor meer info terecht bij jolein.vaneyck@voka.be.

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 


 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met