Antwerps kantoor onterecht mikpunt van actievoerders

Voka wil 15.000 extra plaatsen helpen creëren in kinderopvang

Met slogans en spandoeken aan de gevel van het Antwerpse kantoor van Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, maakten socialistische actievoerders vannacht hun ongenoegen kenbaar over het dossier van de kinderopvang. ‘Onbegrijpelijk en compleet onterecht’, zegt gedelegeerd bestuurder Luc Luwel. ‘Ze vergissen zich van vijand want voor ons is kinderopvang prioritair in een volgende regering.’

Binnen de SERV (Sociaal Economische Raad voor het Bedrijfsleven) is Voka een van de vurigste pleitbezorgers voor een flankerend beleid rond kinderopvang op maat, om de drempel naar werk voor jonge ouders te verlagen.

Luc Luwel: ‘Mochten de actievoerders de moeite genomen hebben om ons memorandum te lezen, dan hadden ze dat kunnen weten. Daarin zeggen we letterlijk dat een flexibele, toegankelijke en betaalbare kinderopvang een essentiële hefboom is naar werk. We stellen zelfs voor om ondernemingen te laten investeren in kwaliteitsvolle opvanginitiatieven en zo 15.000 extra plaatsen te creëren, met erkenning door het agentschap Opgroeien. En we vragen ook expliciet om dit op te nemen als een werkpunt in de volgende legislatuur’.

Voka – Kamer van koophandel Antwerpen-Waasland heeft dan ook geen enkel begrip voor de nachtelijke actie. ‘In een volwassen democratie ga je eerst in dialoog voor je spandoeken begint op te hangen. Of je probeert je tenminste wat te informeren.'

Pieter Leuridan

Pieter Leuridan

Manager externe communicatie, Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland

Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland telt meer dan 3.000 leden en is actief op het gebied van netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. De Antwerps-Wase Kamer maakt deel uit van de alliantie Voka - het Vlaams netwerk van ondernemingen -  dat 18.000 bedrijven, 69% van de private werkgelegenheid en 65% van de toegevoegde waarde vertegenwoordigt in Vlaanderen en Brussel. De Voka-alliantie groepeert de Voka vzw en de zes regionale Kamers van Koophandel (KvK). 

Neem contact op met